Każdy ciężko pracujący św. Mikołaj zasługuje na posiłek i przerwę w czasie harówy jaką jest roznoszenie prezentów.
Może warto przełamać ciasteczkową nudę i zostawić Mikołajowi na parapecie nowy smak … zostawmy mu porcję pysznych ciasteczek i szklankę mleka. Najlepsze będą z dodatkami … jakimi?
Z całego Świata zebraliśmy propozycje na słodkości… może też się skusisz ?
UWAGA. Zawsze podczas pieczenie pamiętaj, że noże są ostre, a piekarnik gorący!
Szyszki z kanadyjskiej tajgi
składniki:
½ kostki masła
1 puszka masy kajmakowej
100 g preparowanego ryżu
W rondelku roztop masło. Dodaj do niego kajmak i podgrzewaj razem, cały czas mieszając. Masę kajmakową ściągnij z palnika i wsyp do środka preparowany ryż.
Całość wymieszaj łyżką i odstaw do ostudzenia.
Z podanej masy uformuj w rękach małe kulki i wyłóż je na talerz.
Szyszki wstaw na 2 godziny do lodówki, by całość dobrze się połączyła.