Z Mikołajem w kuchni, czyli bajecznie proste przepisy z całego świata na pyszne świąteczne słodycze (część 1)

Każdy ciężko pracujący św. Mikołaj zasługuje na posiłek i przerwę w czasie harówy jaką jest roznoszenie prezentów.

Może warto przełamać ciasteczkową nudę i zostawić Mikołajowi na parapecie nowy smak … zostawmy mu porcję pysznych ciasteczek i szklankę mleka. Najlepsze będą z dodatkami … jakimi?

 Z całego Świata zebraliśmy propozycje na słodkości… może też się skusisz ? 

UWAGA. Zawsze podczas pieczenie pamiętaj, że noże są ostre, a piekarnik gorący!

Szyszki z kanadyjskiej tajgi

składniki:

½ kostki masła

1 puszka masy kajmakowej

100 g preparowanego ryżu

W rondelku roztop masło. Dodaj do niego kajmak i podgrzewaj razem, cały czas mieszając. Masę kajmakową ściągnij z palnika i wsyp do środka preparowany ryż.

Całość wymieszaj łyżką i odstaw do ostudzenia.

Z podanej masy uformuj w rękach małe kulki i wyłóż je na talerz.

Szyszki wstaw na 2 godziny do lodówki, by całość dobrze się połączyła.

Używamy plików cookie do personalizowania treści i reklam, udostępniania funkcji mediów społecznościowych i analizowania naszego ruchu. Udostępniamy również informacje o korzystaniu z naszej witryny naszym partnerom w zakresie mediów społecznościowych, reklam i analiz. View more
Akceptuję